Natuur, wonen en landschap gaan hand in hand samen.

De Coulissen is een bijzonder project waar natuur, wonen en landschap hand in hand samen gaan. Het landschap wordt een zo geheten coulissen-landschap genoemd. De afwisseling van landschappelijke kamers en bossages vormen de coulissen, waardoor je het landschap nooit helemaal kunt overzien. Deze afwisseling van weiden, oude en nieuwe bossages, solitaire bomen en watergangen vormen een rijke ecologische basis.

Image

De tuin als onderdeel van het grotere landschap

Alle tuinen samen, de openbare ruimte, de bossages aan de randen, de brede watergang en de wadi vormen samen het landschap van De Coulissen. De privétuin is hier dus ook een belangrijk onderdeel van. Door de inrichting van de tuinen met de juiste keuze van de planten, worden de privé tuinen geen eiland in het landschap, maar hier juist een onderdeel van. Hierdoor lijken de privé tuinen groter, waardoor groots wonen is in een historisch en ecologisch waardevol gebied!

Om de privétuinen op een juiste wijze te laten aansluiten bij het landschap, heeft de landschapsarchitect een ‘bouwdoos’ ontworpen. Deze bouwdoos bestaat uit een beschrijving van het gedachtegoed hoe het landschap is ontworpen en op welke manier een tuinontwerp in lijn met het landschap gemaakt kan worden. Zo geeft hij advies om de tuin groter te laten lijken, hoeken te voorkomen, grote gebaren te maken, de zichtlijnen op het landschap te accentueren en symmetrie te voorkomen. In deze bouwdoos zijn ook diverse concrete tuiningrediënten (‘bouwblokken’) opgenomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan type heides, groenborders, erfafscheidingen, (half)verhardingen, et cetera. De bouwblokken zijn onderling uitwisselbaar, waardoor elke tuin uniek kan zijn, maar de verzameling van alle bouwblokken samen leveren wel een samenhangend en harmonieus beeld op.

 

Ter inspiratie en om aan te geven hoe deze bouwblokken tot een tuinontwerp kunnen worden gebundeld, is er als voorbeeld een tuinontwerp voor kavel 6 gemaakt.

 

Advies & Realisatie

De begeleiding van de tuininrichting wordt verzorgd door onze tuinpartners Andrew van Egmond Tuin & Landschapsarchitecten en DON Hoveniers. Zij bundelen hun krachten en ontzorgen de kopers om tot een inrichting van de tuin te komen die een sterke bijdrage levert aan de totaalbeleving van De Coulissen. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bouwdoos, maar waarbij het uiteraard draait om persoonlijke voorkeuren en wensen. De verschillende onderdelen van de bouwdoos worden de komende tijd ook afgeprijsd, om de kopers direct een goed inzicht te geven in de kosten.

 

Kopers van De Coulissen worden bij DON Hoveniers uitgenodigd voor een introductie consult met Andrew van Egmond & DON Hoveniers (deels online). Tijdens deze introductie nemen zij alle vragen en eventuele vervolgstappen door en krijgen de kopers gelijk een rondleiding in de showroom. Aanvullend op deze introductie kan ervoor gekozen worden om een geheel persoonlijk tuinontwerp te laten uitwerken door de landschapsarchitect of dit zelf te (laten) doen. Zodra het tuinontwerp gereed is kan ervoor gekozen worden om dit geheel door Don Hoveniers te laten uitvoeren en zelfs te onderhouden.

 

Deelname is geheel vrijblijvend. Kopers kunnen er ook voor kiezen om helemaal zelf aan de slag te gaan met de tuin.

Downloads tuininrichting